Fakültemiz 19. Dönem Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Mezuniyet törenine Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ayşe BAYRAKÇEKEN YURTCAN, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Ahmet KILIÇ, Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Osman AKAR, Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Sayın Dr. Ediz Kağan ÖZGEN, Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sayın Kubilay AKTAŞ, Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ve mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.
Mezun öğrenciler adına dönem birincisi Muhammed Muhsin AYDOĞAN yaptığı konuşmada; kendilerini yetiştiren hocalarına ve eğitim sürecinde destek olan ailelerine teşekkür etti.
Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM törende yaptığı konuşmada; 1997 yılında kurulan ve 2000 yılında eğitim öğretime başlayan Fakültemizin bu yıl kuruluşunun 26. yılını doldurduğunu ve bu süre içerisinde fakülte olarak kuruluş sürecini hızlı bir şekilde tamamlayarak gerek öğretim üyesi kadrosu gerekse laboratuvar ve hayvan hastanesi yönünden iyi bir düzeye ulaştığını belirtti. Bunun neticesinde fakültemizin veteriner hekimliği eğitiminde ulusal akreditasyon kuruluşu olan VEDEK tarafından 7 yıl süreyle akredite edildiğini ve EAEVE düzeyinde akreditasyon için gerekli ilk ziyaretin yapıldığını ve sürecin devam ettiğini söyledi. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Veteriner Fakültesinden 73 öğrencinin mezun olduğunu ve bu yılki 19. dönem mezunları ile birlikte bugüne kadar toplam 978 veteriner hekimin fakültemizden mezun olduğunu ve ülke hayvancılığına hizmet sunduğunu belirten sayın Prof. Dr. Yavuz Selim Sağlam bu başarıda emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür etti. Mezun olan veteriner hekimlere seslenen dekanımız sayın Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM, mesleği en iyi şekilde yapmaya gayret etmelerini, mesleki alanda yüksek lisans ve doktora yapmalarını, mesleki yemine sadık kalmalarını, mesleki etik kurallardan ayrılmamalarını istedi ve mezuniyetlerinden dolayı öğrencilerin kendilerini ve ailelerini kutladı.
Mezuniyet ve yemin töreninde, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ayşe BAYRAKÇEKEN YURTCAN yaptığı konuşmada; Atatürk Üniversitesi’nin köklü ve büyük bir üniversitesi olduğunu, son yıllarda yeni nesil üniversite çalışmalarından olumlu sonuçların alındığını ve YÖKAK tarafından Atatürk Üniversitesi’nin akredite edildiğini ve “Araştırma Üniversitesi” olarak YÖK tarafından seçildiğini belirtti. Veteriner Fakültesi’nin de üniversitemizin önemli bir fakültesi olduğunu gerek ülkede gerekse de dünyadaki sıralamalarda ön sıralarda yer aldığını söyleyen sayın Prof. Dr. Ayşe BAYRAKÇEKEN YURTCAN, mezun olan öğrencilere seslenirken de bilimin ışığından ayrılmamalarını istedi.
Daha sonra dönem birincisinin yaş kütüğüne plaket çakması ve mezun olan öğrencilere belgeleri ve hediyelerinin verilmesinin ardından, mezunlarımıza Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı tarafından meslek yemini yaptırıldı ve tören sona erdi.
VETERİNER FAKÜLTESİ OLARAK 19. DÖNEM MEZUNLARIMIZA BAŞARILAR DİLERİZ.Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 19. Dönem Mezuniyet Töreni 1 Haziran 2023 tarihinde Üniversitemiz 15 Temmuz Milli İrade Salonunda yapıldı.
VETERİNER FAKÜLTESİ OLARAK 19. DÖNEM MEZUNLARIMIZA BAŞARILAR DİLERİZ.